Studio Hellen

Accomodatie: Studio Hellen

 •  Skiathos
 •  Griekenland Griekenland
 •  Jiba
 •  Anoniem
 •  02-08-2010 - 16-08-2010
 •  Accommodatie, Reisleiding
 •  Studio Hellen
 •  1 volwassene(n) en 1 kind(eren)

Zoals jullie vernomen hebben, zowel telefonisch van mij naar het hoofdkantoor 0031-102802167 vanaf mijn vakantiebestemming als van Charlotte van Egeraat (hostess/stagiaire) en Marion? (agent) vanaf de bestemming Skiathos heb ik klachten over onze reis, eilandhoppen Sporaden. Deze klachten hebben met name betrekking op de 2e week. Verblijf appartementen Hellen en de wijze waarop hiermee en met ons is omgegaan door uw hostesses. Charlotte (stagiaire blijkt) moest de klachten oplossen met de plaatselijke Agent Marion. Ook via Jiba werd gezegd dat Marion de klachten moest oplossen en mij een klachten formulier moest geven. Echter werd niks van dat alles gedaan en wilde Marion enkel telefonisch contact via Charlotte.

KLACHT
Omdat zij mij geen klachtenformulier wilden geven en vonden dat de klacht serieus genomen was wil ik jullie deze brief schrijven. Ik ben van mening dat ik helemaal niet serieus genomen werd. Ik heb zowel op Skiathos op mijn eerste bestemming appartementen Hellen, als op het vliegveld en ook nog telefonisch vanaf Nederland om een klachtenformulier gevraagd. Deze heb ik tot op heden nog steeds niet gekregen. Ik zal mijn klachten verder toelichten en kenbaar maken wat deze vakantie 15 dagen eilandhoppen naar de sporaden Skiathos- Skopelos voor mij en mijn dochter betekend heeft en wat ons overkomen is. Dit alles heeft ons erg veel leed berokkend.

EERSTE WEEK
De eerste week was de locatie en accommodatie echt top, ik heb hier erg genoten... Ik ben echter niet te spreken over de hostess daar ter plaatse Anouk de Nijs. Ik heb zelf achter mijn koffers aan moeten zitten en toen ik een afspraak had om een excursie te betalen werd ik van het kastje naar de muur gestuurd, toen ik haar onderweg tegen kwam reed ze door. Later toen we voor een andere excursie kwamen zei ze alleen maar ''vol''. Ze sprak geen volzinnen en rookte in bijzijn van klanten. De uitleg over Skopelos was chaotisch en slecht. Ze was ook erg vreemd over haar ex-collega van hotelplan en vertelde vol trots dat haar collega hem gesmeerd was en dat ze nu ook hostess van hotelplan was. Ik kan wel doorgaan over haar uitspraken maar het komt er op neer dat ik haar niet geschikt vind voor deze baan en alle medereizigers uit Nederland ook niet.

5 minuten voordat de boot naar Skiathos aankwam heb ik zelf Hotel Dionissos moeten bellen voor mijn koffers welke zij alsnog gebracht hebben, anders waren ze te laat, Anouk was blijkbaar al bezig nieuwe gasten te ontvangen en had geen tijd. Onze kennissen waren door haar zelfs op een verkeerde boot gestuurd gelukkig controleren ze daar tenminste goed.

STUDIO HELLEN
Bij aankomst op Skiathos kregen we van Charlotte de brief met de nieuwe accommodatie overhandigt. Tot mijn grote schrik was dit studio Hellen. Bij boeking had ik gevraagd om 4 preferenties:

 • Carapatiënt, CNSLD patiënt
 • extra schoonmaak i.v.m. carapatiënt
 • kindvriendelijk
 • zwembad

Alle andere gasten die via Jiba, Sud Tours, of Hotelplan reisde met het zelfde pakket hadden allemaal een accommodatie met zwembad toegewezen gekregen terwijl ze zelfs geen preferentie hadden aangevraagd. Bij boeking heb ik ook nog gevraagd en 2 keer gebeld of ik een preferentie kon indienen/aanvragen omdat ik met een 11 jarige dochter reis en ik zeker wilde zijn van een accommodatie met zwembad voor haar. Dat was niet mogelijk alles was afhankelijk van de plaatselijke agent aldaar. Ik heb toen ook gezegd dat als het niet mogelijk was ik dan niet beter via Hotelplan kon boeken. Ze zeiden toen dat ze zo goed als mogelijk en klantvriendelijk met onze wensen om zouden gaan.

In eerste instantie was ik, nadat ik de enveloppe kreeg erg verbolgen en heb toen alle andere gasten naar hun bestemming gevraagd. Ik had in recensies van Hellen ook gelezen dat daar niet goed schoongemaakt werd. Maar goed je bent overgeleverd aan waar je geplaatst word. Met de preferenties die we hadden ingediend werd dus geen rekening gehouden en klantvriendelijk werd er ook zeker niet met onze wensen omgegaan. Het zat me voornamelijk enorm dwars dat alle anderen die deze reis rond dezelfde tijd geboekt hadden en zonder kinderen, wel bijeen accommodatie met een zwembad geplaatst waren.

Om 18:30 hadden we een bijeenkomst bij de hostess Charlotte, en een lieve Hostess (ben haar naam kwijt) van Hotelplan. We konden eerst niks anders doen dan naar onze toegewezen accommodatie te gaan: Studio Hellen. De eigenaar Micheal liep met ons naar boven en wees onze kamer aan, toen was het al 16:30 uur, hij vertelde dat de kamer nog niet schoongemaakt was maar dat we ons even konden opfrissen, onze koffers konden neerzetten en dan maar even de buurt moesten gaan verkennen zodat ze konden schoonmaken. Om 17:30 mochten we terugkomen.

ALLEEN NOG MAAR HUILEN
De accommodatie ziet er niet uit zoals afgebeeld in de Sudtours gids. Geen plantjes, armoedig en totaal geen gezelligheid te bekennen.

Mijn dochter en ik zaten op de 2e etage aan de kant van de drukke weg. Ik kon niks anders dan huilen en mijn dochter ook omdat we al ons geld (ik ben door mijn ziekte arbeidsongeschikt) in deze vakantie hadden gestoken. Haar verjaardagsgeld, mijn verjaardagsgeld, het kerstcadeaugeld noem maar op. We hebben echt alles voor deze vakantie laten staan en dit was dus een grote strop!

Niet wetende dat het nog erger zou worden. In het appartement aangekomen was er zeker niet goed schoongemaakt! Zie de foto’s.

TE DRUK VOOR PREFERENTIES
Bij de meeting met de Hostess van hotelplan en de Jiba, Vaya, Sudtours hostess Charlotte had ik zoals ze gevraagd hadden het boekingsformulier meegenomen met de preferenties erop. De meiden waren ook ontzet en de hostess van hotelplan huilde met ons mee. Ze zei, ik kan me niet voorstellen dat Marion onze agent hier ter plaatse met geen enkele van de preferenties rekening heeft gehouden. Ze begrepen dat ik verbolgen was en ik niet begreep waarom alle andere gasten wel een zwembad toegewezen hadden gekregen. Ze belde de agent Marion en die zei dat Skiathos vol zat en dat ze nu niks voor ons kon doen en wenste ons een prettige vakantie.

Ze was niet van de preferenties op de hoogte en zei dat ik dan een essentie had moeten aanvragen. Dat weet ik ook wel, ik heb zelf Toeristisch management gestudeerd maar de Jiba klantenservice had me verteld dat een essentie niet mogelijk was.

Toen ik zei dat ik een serieuze klacht wilde indienen vertelde ze me dat ik het hoofdkantoor moest bellen dat heb ik gedaan. Zij zouden overleggen met de agent ter plaatse, ik heb toen om een klachtenformulier gevraagd.

ONGESTELDHEIDSVLEKKEN
Toen we ‘s avonds onze ongestreken lakens op het bed wilde doen ontdekte ik dat in een van de lakens nog ongesteldheids vlekken van de vorige bewoners zaten. Alles was bedekt met een laag stof. De handdoeken waren smoezelig, dit was geen wonder want die worden buiten tegen een roestig hek te drogen gehangen. Er lagen wollen dekens niet goed opgevouwen, bij de binnenkomst de eerste keer lagen ze er net zo, dus ook niet verschoond. De ijskast was niet schoon, de vuilnisbak super vies , Waterkoker met 4 mm stof, de haren van de vorige bewoners nog in de kussens, badkamer en op de vloer, Ik was zo verdrietig niet normaal. Daarbij kwam ook nog dat het er zo vies en stoffig was dat we allebei zo enorm ziek zijn geworden en om half 6 naar het strand zijn gegaan, daar ben ik opgevangen door de medewerkers van hotel Mira Mare en die boden me ontbijt aan en een bed voor mijn dochter om te slapen.

Ik en mijn dochter waren allebei zo benauwd en snakte naar frisse lucht. Ik heb 3 smsjes naar Charlotte gestuurd. Charlotte schreef me de eerste avond dat ze de volgende morgen zo spoedig mogelijk een oplossing zou zoeken en echt voorrang aan onze situatie zou geven. Om 13:30 had ik nog niks gehoord en was ik doodziek, bekaf en benauwd. Terug in Hellen heb ik haar gebeld, ze zei dat ze nu net bij haar agent binnen was, aldaar werd ze van heel aardig, zakelijk en niet zo vriendelijk. Ze zei me dat ik maar een taxi naar het ziekenhuis moest nemen. Ik kon vervolgens bij een studio naast Hellen kijken, Christiana want zoals ze zei: Alles is beter dan Hellen. Ze wilde niet naar ons Appartement komen kijken want ze zei dat ze wel wist hoe Hellen eruit zag en ze vertelde dat ze de eigenaren hadden gebeld dat ze beter schoon moesten maken. Toen de eigenaresse en eigenaar, ik kan niet anders zeggen : super lieve mensen, dat maakte het nog moeilijker, zagen hoe ziek ik was boden ze in tranen hun excuses aan voor het slechte schoonmaken en ze zeiden in het weinige Engels wat ze spraken dat ze zich schaamde en boden me aan om me naar het ziekenhuis te brengen en de kamer schoon te maken. Ik gaf aan dat ik daar niet meer wilde blijven en toen hebben hun mijn koffers naar Christiana gebracht. Ze hadden echt met ons te doen. Heel dubbel. Aldaar moest ik kijken of de kamer me beviel en de eigenaar zei gelijk ook hier word maar 2x per week schoongemaakt, daarbij moest ik ook 45 euro voor de airco betalen. Het was een controlefreak van hier tot Tokio op de licht knopjes stond uitdoen bij niet gebruik, het was verboden ‘s nachts een lichtje aan te hebben of de airco aan te hebben als je weg was. maargoed alles beter dan Hellen en ik had de broodnodige rust nodig en mijn dochter ook. We hebben zeker 4 dagen verloren omdat we totaal geen energie meer hadden. Charlotte was zeer kortaf en zei toen ik aangaf dat ik deze accommodatie, welke wel schoon was, ik niet ander kon dan accepteren, Prettige Vakantie, tja wat heb je er aan.

VIEZE MAN WIL SEX MET MIJN DOCHTER
Tot overmaat van ramp zat er in het complex een man uit Scandinavië welke steeds op ons terras kwam en ‘s avonds door ons raam tuurde. Op een gegeven moment benaderde hij mijn dochter en zei hij dat hij met mijn dochter sex wilde maar dat dat, dat jammer genoeg niet mogelijk was.

Deze man zat altijd bij het complex , voornamelijk bij de receptie waar bijna nooit iemand was en waar we elke keer langs moesten. We voelde ons totaal niet veilig, maar de eigenaar zei hier niks aan te kunnen doen.

NOG AAN HET BIJKOMEN
Dit is de eerste keer dat ik een klacht kenbaar maak en vind dit zelf ook heel vervelend. Charlotte kwam nog op de luchthaven naar me toe en zei dat het haar speet hoe alles gegaan was en dat Marion wel de gegevens had ontvangen maar door de drukte er geen rekening mee had kunnen houden. Ze zei: Debora ik weet niet wie er nou gelogen heeft tegen je en ik vind het zeer spijtig voor jullie.

Ik vind welgemeende excuses van Jiba's kant en een vergoeding voor de 2e week minsten op zijn plaats.

Ik ben nu nog aan het bijkomen van mijn vakantie. Ik verwacht een passend antwoord en een juiste klachtenafhandeling zo spoedig tegemoet. Ik ben op de hoogte van het feit dat er geen rechten aan preferenties verleend kunnen worden maar vind het zeer vreemd en klantonvriendelijk dat met deze ziekte totaal geen rekening gehouden is, daar iedereen in Skiathos al op de hoogte was van de slechte schoonmaak....zo'n vakantie wens je je kanten toch niet toe?.

Reacties

 1. Debora - 03-10-10 20:13

  Negatieve Klantbeoordeling word niet geplaatst op deJiba site

Reageren?

 • *

 • *
Beleef je NU een bedorven vakantie? Bel de Red Mijn Vakantie alarmlijn: 0031 – (0)6 53 99 6666
Plaats hier gratis jouw verhaal

Een vakantie die op een nachtmerrie uitloopt. Je zult er maar mee zitten! Plaats hier gratis jouw rampvakantie.

Bedorven quotes

 • "Onze 'buren' liepen steeds bij ons over het 'terras', omdat ze blijkbaar nergens anders langs konden." lees meer

  A.J. Buruma, België
 • "Alle vormen van privacy ontbraken." lees meer

  K.D. Piso, Denemarken
 • "Ik ben 4 dagen aan de diarree geweest." lees meer

  Lucas, Tunesië